Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem bolondozunk

Április elsején bármi megtörténhet. Elhitethetik veled, hogy léteznek farkasemberek, Müller Cecília nyunyókával alszik, vagy Donald Trump magyar állampolgárrá akar válni. Ezen a napon különösen nehéz eldönteni, mi áprilisi tréfa, és mi nem az, hiszen bármi megtörténhet.

Tovább

Zöldségek, kamaszok

Idén 73. éve ünnepeljük az ENSZ jóvoltából az egészség világnapját. Az ünnep célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségük megőrzésének fontosságára. De mit jelent az egészség? A betegség hiányát? Az egészséges táplálkozást? Az egészség ennél összetettebb fogalom: egyszerre jelenti a testi, a lelki és a szociális jóllétet. Való igaz, hogy nagymértékben befolyásolja életmódunk, amelynek minőségéért mi magunk vagyunk a felelősek.

Tovább

A tuti tábor

A vakáció kitűnő alkalmak sorozata a 7-17 éves gyerekeknek és fiataloknak különleges élmények begyűjtésére. 2021-ben kiemelt jelentőségűvé avanzsálnak a nyári táborok: itt nem csupán újra közösségben lehetnek a srácok, hanem végre-valahára a cselekvés, a társalgás és az alkotás is friss lendületet kaphat a vírusidőszak utáni gyermekközösségekben. Eddig is rendkívüli élményt jelentettek a jó táborok, ám idén várhatóan jóval több szülő gondolja egyenesen kötelezőnek a legalább egy táborozást - a gyerekeikért.

Tovább

Ketyeg

A WWF akciója, a Föld órája 2007 óta hívja fel a figyelmet a fenntartható életmódra, a természet megóvásának és a biológiai diverzitás megőrzésének szükségességére. Hazánk 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén, az óraátállítást megelőző napon, március 27-én is találkozhattál a témával: 20:30 és 21:30 között kapcsold ki a világítást! Nemcsak a magad érdekében, ám az egész emberiség jövőjéért.

Tovább

Függönyt fel!

Mi vár rád a PT színjátszó táborában? Fejlődés, SZFE-s egyetemista tanárok és színház minden mennyiségben.

"Mi a színház? Egyfajta kibernetikai gép. Nyugalmi állapotában ez a gép a függöny mögött rejtőzik. De mihelyt felfedik, hozzálát, hogy bizonyos számú üzenetet küldjön számunkra. Ezeknek az üzeneteknek az a különös tulajdonsága, hogy szimultánok, és ugyanakkor különböző ritmusúak; az előadás egy bizonyos pontján egy időben hat vagy hét információt kapunk (ezek: a díszlet, a ruhák, a megvilágítás, a színészek helye, mozdulatai, arcjátéka, szavai), de ezen információk közül egyesek megmaradnak, tartósak (például a díszlet), míg mások változnak (a szavak, a mozdulatok); tehát így valódi információs polifóniával állunk szemben, és ez az, amit színpadi hatásnak nevezünk: a jelek egy bizonyos sűrűsége." - írta Roland Barthes francia filozófus-kritikus.

Tovább

Programozd életedet a PT-vel!

Előtted a nyár, és legszívesebben ki sem mozdulnál a hűvös lakásból? Barátaiddal a koronavírus-járvány előtt is inkább számítógépen tartottad a kapcsolatot? Éjjel-nappal játszanál? Szólj a szüleidnek, hogy a PEOPLE TEAM informatikatábort indít, amely nemcsak a játékok élvezeti részéről gondoskodik, de a programozás rejtelmeibe is bevezet. Ne érezd magad túl fiatalnak akkor sem, ha nem vagy még tízéves; Steve Jobs is volt gyerek, valahol el kell kezdeni. Ahelyett, hogy lefitymálnák a fiatalabb generációt, képességeik fejlesztésén dolgoznak ottalvós és napközis változatban egyaránt igénybe vehető kecskeméti táboraikban.

Tovább

Láttál-e már lovat?

A PT zöld tábora idén nyáron megismerteti veled a kütyükön túli világot.

Nagyvárosi gyerekként talán csak a képernyőn láttál kakast, lovat és békát. Sebaj. Ha 7-17 év közötti vagy, a PEOPLE TEAM zöld táborában megtapasztalhatod, hogyan működik a természet. A júliusban és augusztusban indított egyhetes turnusok mindegyikén építhetsz terráriumot, hajkurászhatsz gyíkokat, csigákat menthetsz, boncolhatsz disznószívet, illetve kémiai kísérleteket is végezhetsz (az oktatód segédletével végzett robbantásért nem jár fekete pont).

Tovább

Pixelek bűvöletében

A Netflix és az HBO Go már nem elégíti ki az igényeidet? Alig várod, hogy visszaálljon a régi rend, és letölthesd a legújabb mozifilmeket? Ejnye, torrentezni nem szabad! Egyébként is, ha mindegy neked, csak film legyen, ideje megtanulnod, hogyan készülnek a mozgóképek. Tudtad például, hogy a legtöbb hollywoodi alkotó maga is nagy cinefil? Quentin Tarantino, a Ponyvaregény és a Kill Bill alkotója például szívesen válaszol az olyan újságírói kérdésekre, mint hogy melyek a kedvenc darabjai a közelmúltból: Az Ír, a Préda és az Álom doktor voltak azok. Neked is? Vagy más típusú történeteket szeretsz? Bármi is a válaszod, valósítsd meg elképzeléseidet a PEOPLE TEAM táborában!

Tovább

Moholy-Nagy nyara

Mitől volt annyira népszerű Moholy-Nagy László? Tudod, miket alkotott, és mi volt a róla elnevezett egyetem elődje? Esetleg magad is a MOME-ra készülsz? Akkor irány a PT egyhetes művészképző turnusainak valamelyike! Ha elolvasod a cikket, megtudod, mire számíthatsz a PEOPLE TEAM nyári táboraiban.

Tudod, ki az a Moholy-Nagy (ejtsd: moholi-nagy) László? Vagy legalább hallottál már a róla elnevezett egyetemről? Nos, a Weisz László néven 1895-ben született Moholy-Nagy magyar fotós, festő, ipari formatervező, kísérleti filmes, a Bauhaus tanára volt.


Tovább

Megtanulhatunk egy hét alatt magyarul

Meg lehet tanulni egy hét alatt magyarul?

Sok olyan gyermek él hazánkban, aki vagy külföldön született, vagy nem magyarul kommunikál a szüleivel. Egy országokon átívelő költözés a kicsik számára is megterhelő: be kell illeszkedniük egy teljesen más kultúrájú közösségbe, amelyben számukra érthetetlen módon beszélnek. Pláne, ha a világ egyik legnehezebben megtanulható nyelvéről van szó: a magyart a Foreign Service Insitute nevű szervezet a második legnehezebb kategóriába sorolta a finnel, az észttel, a grúzzal, a mongollal, és a vietnamival egyetemben, gyakorlatilag csak az arab, a kantoni, a mandarin, a japán és a koreai előzi meg, amelyek elsajátítása akár két évet is igénybe vehet.


Egyszerre differenciál és összehoz

Vannak, akik a nulláról indulnak, mások szerencsésebbnek tekinthetők, mert mondjuk régebb óta itt élnek, esetleg valamelyik családtagjuktól hallottak több-kevesebb magyar kifejezést. De olyan is előfordul, hogy valaki csak tökéletesíteni szeretné a kiejtését. Őket mind szeretettel várja a PEOPLE TEAM nyári tábora, ahol a mintegy 30 téma között magyarul tanítanak 7–17 év közötti külföldi fiatalokat, mégpedig a NYELVEK + ORSZÁGOK szekció részeként. A világ minden pontjáról érkező diákok itt egész nap anyanyelvi környezetben lehetnek. A többi foglalkozáshoz hasonlóan a magyartáborban is élményközpontú az oktatás: filmekből, online kvízekből, játékokból, dalokból tanulják meg nyelvünk és kultúránk szépségeit, valamint a Cifrapalotába is ellátogatnak.

Mit ad a PT?

Az érdeklődők július második felétől augusztus első hetéig bezárólag három egyhetes turnusban csatlakozhatnak a kecskeméti táborhoz; egyénileg is megoldhatják az ide utazást, vagy igénybe vehetik a Budapestről induló PT-s buszjáratot. Az első napon a magyartanulást választók (az angolosokhoz hasonlóan) szintfelmérőt írnak, eredményük alapján pedig csoportokba osztják őket. A foglalkozások beszédcentrikusak, a résztvevők testre szabott könyvből okulhatnak magyar nemzetiségű, kedves oktatók segítségével. Az angoltáborhoz hasonlóan teszttel zárulnak az együtt töltött napok, ezt kiértékelve oklevéllel jutalmazzák a foglalkozások résztvevőit. Nem csak a papír számít: a legfontosabb, hogy akik azelőtt az ábécénket sem ismerték, a tábor után gond nélkül kikérhetnek egy gombóc fagyit. Az itt megismert barátokkal és tanárokkal úgyszintén tarthatják a kapcsolatot, szóval a programsorozat után sem esnek ki a ritmusból. Mint tudjuk, gyakorlat teszi a mestert – az alapokat pedig a PEOPLE TEAM adja. Innen érhető el a jelentkezési lap.

Tovább

Táborok + vakáció

blogavatar

NYÁR, PACSI ÉS TÁBOR