A WWF akciója, a Föld órája 2007 óta hívja fel a figyelmet a fenntartható életmódra, a természet megóvásának és a biológiai diverzitás megőrzésének szükségességére. Hazánk 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén, az óraátállítást megelőző napon, március 27-én is találkozhattál a témával: 20:30 és 21:30 között kapcsold ki a világítást! Nemcsak a magad érdekében, ám az egész emberiség jövőjéért.

 
 

Ez nem 60 percről szól

A Covid-járvány miatt 2020-ban a WWF-kezdeményezéshez csatlakozó mintegy 190 ország digitálisan vett részt a Föld órájában. Most is lekapcsolták a nagyobb települések díszkivilágítását 60 percre. Nagyszerű módja ez a figyelemfelkeltésnek, jóllehet az igazi változást az hozná meg, ha szimbolikus cselekedetek helyett mindennap így tennénk.

Talán nincs veszve minden

A környezettudatosság fejleszthető. Ha érdekel a bolygónk és az emberi tettek következményei, akkor gyere el a PT nyári táborába, és válaszd a KUTATÓK + KALANDOROK szekciót, azon belül pedig a ZÖLD TÁBORT.

Együtt menni fog

A PEOPLE TEAM több mint három évtizede szervezi táborait; idén újra júliusban és augusztusban várják a fiatalokat a kecskeméti helyszínen. A 10 témacsomagon belül 20-30 téma köré szerveződnek az egyhetes turnusok, amelyek között a WWF és más zöld kezdeményezések témái is megtalálhatók. A jelentkezési felületet itt éred el. Vállalj közösséget, és szólj hozzá, mondd el, TE hogyan veszel részt a Föld tehermentesítésében! Táborozz hozzád hasonló érdeklődésű fiatalokkal, és változtassunk együtt a néha talán kilátástalannak tűnő holnaputánon! Az apró ötletekből is kerekedhetnek jelentős eredmények. Kezdjük most!