Idén 73. éve ünnepeljük az ENSZ jóvoltából az egészség világnapját. Az ünnep célja az, hogy felhívja az emberek figyelmét az egészségük megőrzésének fontosságára. De mit jelent az egészség? A betegség hiányát? Az egészséges táplálkozást? Az egészség ennél összetettebb fogalom: egyszerre jelenti a testi, a lelki és a szociális jóllétet. Való igaz, hogy nagymértékben befolyásolja életmódunk, amelynek minőségéért mi magunk vagyunk a felelősek.

 

Ajaj

Vannak időszakok az életünkben, amikor kevésbé vesszük komolyan az egészség – főleg a testi oldalának a – fontosságát. Ez többnyire gyerekként és tinédzserként jellemző, mivel ilyenkor még nem gondoljuk végig tetteink lehetséges következményeit. Mondjuk, nem fogyaszt gyümölcsöket, és amikor megkérdezik tőle, hogy mi a kedvenc zöldsége, a pizzát említi. Esetleg kiegyensúlyozottan táplálkozik, de nem mozog eleget, és csak a képernyő előtt dekkol. Netalán úgy érzi, hogy nincsenek barátai.

Nyitásra készülve

A megfelelő testi és lelki egészség nemcsak nekünk jó, hanem a környezetünkre is pozitívan hat. A Covid árnyékában fontos, hogy megtanuljunk felelősségteljesen viselkedni, és közvetítsük az egészséges életmód fontosságát a fiatalok felé. Az online oktatás során ez nem érvényesülhet igazán, és a szociális távolság sem tesz jót senkinek. Ezért javasolt a több hónapnyi bezártság után olyan nyári foglalatosságot keresni az iskolás korosztálynak, ahol egyrészt biztonságban vannak, másrészt kapcsolódni tudnak hasonló korú társaikhoz.

Végre együtt

A PEOPLE TEAM új generációs nyári táboraival 1991 óta várjuk a 7–17 éveseket. A koronavírus-járvány miatt a tavalyi, 2020-as turnusokban megnöveltük a tábori orvosok számát, gondoskodtunk a mindenki számára elérhető kézfertőtlenítőről, illetve a szabadba helyeztük programjaik többségét. A jelentkezőket ezúttal is kétágyas kollégiumi szobákban szállásoljuk el, valamint mindennapos testmozgást és korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztási lehetőséget teszünk elérhetővé.

Az immunrendszer erősítése és a gyakori fertőtlenítés tehát garantált, ezeken felül pedig olyan kiscsoportos foglalkozásokhoz és szabadon választott programokhoz csatlakozhatnak a srácok, amelyek során életre szóló barátságokat köthetnek, elfelejtik a képernyőket, és jövőre is vissza akarnak térni. Hogy honnan tudjuk? Táborozóink csak azt sajnálják, hogy 17 éves kor után nem jöhetnek táborozni… Ezután viszont szívesen látjuk őket táboroztatóként, vagyis PT-mókusként.

Az élményközpontú táborokról honlapunkon találsz több infót.