A PT zöld tábora idén nyáron megismerteti veled a kütyükön túli világot.

Nagyvárosi gyerekként talán csak a képernyőn láttál kakast, lovat és békát. Sebaj. Ha 7–17 év közötti vagy, a PEOPLE TEAM zöld táborában megtapasztalhatod, hogyan működik a természet. A júliusban és augusztusban indított egyhetes turnusok mindegyikén építhetsz terráriumot, hajkurászhatsz gyíkokat, csigákat menthetsz, boncolhatsz disznószívet, illetve kémiai kísérleteket is végezhetsz (az oktatód segédletével végzett robbantásért nem jár fekete pont).

 

Összhangban a természettel

Budapesten, mondjuk a Váci utcában bajosan találnál a kutyákon kívül más háziállatot, ezért ne is a fővárosban keresd a megoldást. A PT 31. éve táboroztat, egy ideje pedig a kecskeméti Homokbányai Kollégium helyszínét jelölte ki arra a nemes célra, hogy turnusonként 4-500 gyereket szórakoztatva tanítson a kánikula idején. Ne aggódj, ez a sok emberpalánta nem mind egy helyen fog gyülekezni, mivel tíz szekció és 31 téma közül válogathattok, és a legnépszerűbb táborokban is kiscsoportos (legfeljebb 10-15 fős) foglalkozásokat tartanak. Sok program szabadtéren zajlik, készülj tehát napolajjal, már csak azért is, mert délután szabad a program, így kedvedre pancsolhatsz a medencében, vízi csatázhatsz vagy csúszdázhatsz új ismerőseiddel, este pedig távcsővel vizsgálhatod a csillagokat.​​​

Tankönyvek helyett felfedezés

A napközbeni tematikus foglalkozások alatt a PEOPLE TEAM szervezői és fiatal (nálad mindössze néhány évvel idősebb) oktatói nem azt várják el, hogy a fenekeden ülve nézz ki a fejedből, és jegyzetekből tudd meg, hogyan működik a világ, mivel ezt testközelből fogod megtapasztalni – akár még a relativitáselméletet is megértheted. Társaiddal közösen többek között vadasparkot, arborétumot, kutyamenhelyet látogattok meg, és ásványokat, kőzeteket tanulmányoztok majd. Meghívott csillagász mutatja meg teleszkópján az égitesteket, kígyót simogathatsz, és az is ki fog derülni, hogyan működik egy igazi méhészet. Egy solymász is meglátogatja majd a kecskeméti tábort kis barátjával, és ki tudja, milyen meglepetésekre számíthatsz még. Izgalmasan hangzik? A valóságban még több élmény vár rád. 2021-ben is vár a KUTATÓK + KALANDOROK részeként a zöld tábor. Ha tetszik, hozd el a tesódat vagy barátodat is, vagy gyere el a következő turnusok valamelyikére – gyakorlatilag bármit választhatsz a sokszínű felhozatalból, mindegyik egyformán jópofa és empirikus.