A Netflix és az HBO Go már nem elégíti ki az igényeidet? Alig várod, hogy visszaálljon a régi rend, és letölthesd a legújabb mozifilmeket? Ejnye, torrentezni nem szabad! Egyébként is, ha mindegy neked, csak film legyen, ideje megtanulnod, hogyan készülnek a mozgóképek. Tudtad például, hogy a legtöbb hollywoodi alkotó maga is nagy cinefil? Quentin Tarantino, a Ponyvaregény és a Kill Bill alkotója például szívesen válaszol az olyan újságírói kérdésekre, mint hogy melyek a kedvenc darabjai a közelmúltból: Az Ír, a Préda és az Álom doktor voltak azok. Neked is? Vagy más típusú történeteket szeretsz? Bármi is a válaszod, valósítsd meg elképzeléseidet a PEOPLE TEAM táborában!


 

30 év tapasztalat

A PT 2021-ben harmincegyedik alkalommal rendezi meg nyári táborát – ennyi esztendő alatt közel 24 ezer résztvevő nem tévedhetett. A kecskeméti táborok népszerűsége főként a sokszínűségükből adódik. Az idén bejelentett tíz témacsomag közül a MOZGÓKÉP + MÉDIA ajánlott a képernyő megszállottjainak. A PT-vel megtanulhatod, hogyan állíthatsz elő lélegzetelállítóan izgalmas narratívát profi felszerelésekkel, szakemberek segítségével, mindezt egyetlen hét leforgása alatt.

Rendező egy hét alatt?

Miért ne? A PEOPLE TEAM táborai kiváló alapozótudást nyújtanak. Ismerd meg a mozgóképkészítés során használt eszközöket, állítsd be a stúdiólámpákat, legyen otthonod a vágószoba, vagy képezd magad stílusos influenszerré. A témacsomagból nemcsak a média és a film téma ad gyakorlati tudást, de a youtuber-, a Minecraft-élmény-, a scrap mechanic- vagy a játékteszttábornak is a részese lehetsz idén július végén-augusztus elején, a három turnus valamelyikén. Duplázhatsz is, ha ráérzel az ízére, és elengednek anyuék. Játékoktól és közös élményektől indíttatva, jó fej társakkal közösen alkothatsz.

Egységben az erő

Lehet, hogy a Minecraft miatt jössz el, de ez sem jelenti azt, hogy a képernyő előtt fogsz ülni este tízig, miközben az ajtódig visszük a reggelit-ebédet-vacsorát. A MOZGÓKÉP + MÉDIA tagjaként össze kell fognod öt-hat társaddal, hogy filmet készítsetek, és ebbe mindezek beletartoznak: ötlet, történet, forgatókönyv, munkaelosztás, schedule és storyboard, forgatási rend, színészek, vágás és bemutató. Mert ezekből áll össze egy film, nem a pixelfalásból és a kritizálásból. A PT-vel akkor is a jövő operatőrévé vagy youtuberévé válhatsz, ha még sohasem indítottad el a telefonod felvevőfunkcióját. Legyen bármilyen előképzettséged, a kecskeméti táborban a szakértővé válás útjára léphetsz. Hogyan is szokták mondani? A határ a csillagos ég. Na jó, inkább a képzelőerő és a kitartás. Találkozunk júliusban és augusztusban.