Előtted a nyár, és legszívesebben ki sem mozdulnál a hűvös lakásból? Barátaiddal a koronavírus-járvány előtt is inkább számítógépen tartottad a kapcsolatot? Éjjel-nappal játszanál? Szólj a szüleidnek, hogy a PEOPLE TEAM informatikatábort indít, amely nemcsak a játékok élvezeti részéről gondoskodik, de a programozás rejtelmeibe is bevezet. Ne érezd magad túl fiatalnak akkor sem, ha nem vagy még tízéves; Steve Jobs is volt gyerek, valahol el kell kezdeni. Ahelyett, hogy lefitymálnák a fiatalabb generációt, képességeik fejlesztésén dolgoznak ottalvós és napközis változatban egyaránt igénybe vehető kecskeméti táboraikban.

 

A 2021-es tematikából a TECH + JÖVŐ szekciót találták ki azoknak, akiknek az óvodában is kocka volt a jelük. A témacsomagon belül az informatika, a robotika és programozás, a drónépítők és -pilóták, a te vagy a jövő és az így működik elnevezésű témák közül választhatsz, vagy akár belekóstolhatsz az összesbe. Az informatikatábor három nagyobb részből tevődik össze: a programozásból, a 3D-animációból és a webszerkesztésből. Az elsőt három szintre bontják – minden részre és szintre külön tanár jut, ezáltal a résztvevők a saját tempójukban haladhatnak. Az érkezés napján a diákok egyeztetik az oktatókkal, hogy kit mi érdekel leginkább, ennek megfelelően osztják be őket öt-hat fős csoportokba. Mindenki kap egy saját gépet, amit csak ő nyúzhat.

Egyetemistákból és nemrég végzett mérnök informatikusokból kerülnek ki a PEOPLE TEAM-es IT-tanárok. A kis korkülönbség miatt hamar megtalálják a közös hangot a srácokkal, és friss tudást tudnak átadni nekik. Habár általában több elméleti kérdést is megtárgyalnak, elsősorban a gyakorlati feladatoknak köszönhetően okosodhatsz: nemrégiben egy tízéves résztvevő az egyhetes kurzus végére már a saját fejlesztésű játékával játszott.

A PEOPLE TEAM július második felétől három turnust szervez. A kecskeméti helyszínre egyénileg és egy Budapestről érkező különjárattal is le lehet jutni. A Bács-Kiskun megyeieknek érdemes a költséghatékonyabb napközis variációt választaniuk, a többieket pedig ezúttal is az NJE Homokbányai Kollégiumának saját fürdővel és hűtővel felszerelt, kétágyas szobáiban szállásolják el. Az egész bulival, kacagással no és sok-sok új ismeret elsajátításával jár. Kockának lenni menő, ezt bizonyítja a PT tábora is. Kipróbálod?