Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyerekek a méhekért

Tudtad, hogy Kína egyes részein egyáltalán nem találhatók meg, ezért emberi beavatkozással gondoskodnak a növények beporzásáról? Ugye, milyen ijesztően hangzik?

Tovább

10 pont a táborok táborának

Összeszedtünk 10 szempontot, amelyekben kifejtjük, miért nem tudsz hibázni, ha az ország egyik legismertebb tábora mellett teszed le a voksodat, amikor a nyári programterveidet készíted elő.

Tovább

​​​​​​​TÁNCOLJATOK táborban!

Cesare Negri egykori táncos szerint "a tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki, és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be". Nem véletlen, hogy ennek a művészeti ágnak is megvan a maga világnapja: 1982 óta tartják meg a nemzetközi táncnapot, mégpedig minden év április 29-én. Ezen a napon a világ minden táncát megünneplik.

Tovább

Ebek, gyerekek, tábor

Minden évben április negyedik szerdája a vakvezető kutyák napja. 2021-ben ez a dátum április 28-ra esik. A vakvezető kutyák szerepe különösen fontos a látássérültek életében: segítik gazdájuk biztonságos közlekedését, hála kiképzőik kemény munkájának. A különleges tréningen átesett állatok nem a jelzőlámpák színei alapján tájékozódnak, hanem a lámpák, valamint a forgalom hangjai által. Az sem utolsó szempont, hogy a kutyák életük végéig gazdáik társává válnak.

Tovább

Millió impulzus

A digitális oktatásnak is megvannak az előnyei és a hátrányai. A tapasztalatok szerint azonban nem pótolhatja az iskolát, az élménypedagógiai módszerek alkalmazására pedig végképp alkalmatlan. A gyerekek igénylik azokat a tanórákat, amelyeken kézzelfogható közelségbe kerülhetnek a tudományok, és a megszerzett tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják. Főleg, ha ennek eredménye is van. Legyen az biológia, idegen nyelv vagy akár irodalom, minden területet lehet úgy tanítani, hogy a nebulók is élvezettel vessék bele magukat a munkába.

Tovább

Unaloműzők a nyárra

Lassan nyakunkon a két hónapos vakáció: az előrelátó szülők nagyrésze már azon töri a fejét, mivel fogja kitölteni a gyermeke szabadidejét. Napi tíz órát a tévé és a számítógép előtt ülni unalmas és egészségtelen, a gyerekek többre vágynak. Akkor érzik jól magukat, ha kreatív és mozgalmas programokon vehetnek részt.

Mit ajánlj csemetédnek, ha azt szeretnéd, hogy a nyár végén kipihenten és energiával telítve kezdje a következő tanévet?

Tovább

A szülő azt akarja, hogy a nyári táborban biztonságban, élmények között fejlődjön a gyereke

Gyakran csak akkor szánjuk rá magunkat, hogy táborba írassuk csemeténket, amikor valaki megosztja velünk az első kézből szerzett táborozói tapasztalatait, és agyondicséri valamelyik táborszervezőt. Legszívesebben azt szeretnénk, ha a gyerkőc nemcsak élményekben gazdag helyen töltené az idejét, hanem lehetőleg fejlődne is nyaralás közben. Hazánkban az egyik legváltozatosabb táborsorozatot a PEOPLE TEAM rendezi a nyári szünetben: teljes körű kikapcsolódást és szakprogramokat szerveznek 7-17 éveseknek.

Tovább

Képzeljük el…

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket tartanak világszerte, amelyekkel felhívják a figyelmet a környezet megóvására. Magyarországon 1990-ben csatlakoztunk először a mozgalomhoz.

A Google 2013-tól csaknem minden évben egy-egy animált logóval emlékeztet a Föld napjára, amelyhez 2018-ban például egy üzenet is tartozott, amelyen Jane Goodall, a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója beszélt. 2018 kiemelt témája a "műanyagmentes világ" volt. Idén a fák kapták a főszerepet az Earth Day 2021 Doodle-ben.

Tovább

5 dolog, amiért kifizetődő egy jó nyári tábor

A nyár kitűnő időszak a gyerekek számára, hiszen sok új élménnyel gazdagodhatnak, amelyeknek nagy részét a jó és megbízható táborok képezik.

Egy nagyszerű nyári tábor nélkülözhetetlen a gyerekeknek, hiszen ott rengeteg új, felejthetetlen élményt és emléket lehet szerezni. Nemcsak friss barátságok köttetnek itt, és nemcsak a tanulás tekinthető a legnagyobb haszonnak, hanem a tábor komplex eszmei értéke is, amelyből minden gyerek csak profitálhat.

Tovább

Új generációs élménytáborok jobbak, mint az úttörőtáborok voltak

Lépést tartani a legújabb trendekkel egy bizonyos kor felett már különösen nehéz feladat. A Z generációsok érdeklődési köre már merőben más, mint a 2000-es évek kamaszaié: eltérő programokat igényelnek, más tudásra vágynak. Azok a gyerekek, akik még nem elég idősek ahhoz, hogy fesztiválokra és modern előadásokra járjanak, akaratlanul is a táborozás felé kacsingatnak. De lehet-e trendi ez az old school kikapcsolódás? Hasonlítható-e a táboros feeling a fesztiválérzéshez?

A PEOPLE TEAM csapatánál megvannak a válaszok: nyaranta számos új szekciót is felépítenek, és a jól bevált témák mellett ezekbe is várják a táborozni vágyókat. Mutatjuk a legfrissebb, legmenőbb választási lehetőségeket.

Tovább

Táborok + vakáció

blogavatar

NYÁR, PACSI ÉS TÁBOR