Gyakran csak akkor szánjuk rá magunkat, hogy táborba írassuk csemeténket, amikor valaki megosztja velünk az első kézből szerzett táborozói tapasztalatait, és agyondicséri valamelyik táborszervezőt. Legszívesebben azt szeretnénk, ha a gyerkőc nemcsak élményekben gazdag helyen töltené az idejét, hanem lehetőleg fejlődne is nyaralás közben. Hazánkban az egyik legváltozatosabb táborsorozatot a PEOPLE TEAM rendezi a nyári szünetben: teljes körű kikapcsolódást és szakprogramokat szerveznek 7–17 éveseknek.

 

Sokszínű

Egy nyári táborba a legkülönfélébb táborozók érkezhetnek. Egy részük nem feltétlenül barátkozó típus, ám mivel pár napig szinte mindent együtt csinálnak a társakkal, és csapatban kell működniük, szívesen és mintegy észrevétlenül alkalmazkodnak, s mire véget ér a tábor, nemcsak emlékekkel, de jóbarátokkal is gazdagabbak lesznek. Társas közegben a kommunikációs affinitás is fejlődik.

Közös

Közösségben hamar lehull a lepel a legtöbb tulajdonságról, és kiderül, ki hallgatag, ki nagydumás. Talán nem meglepő, hogy a szótlanabb, befelé forduló srácok is felszabadultan érezhetik magukat hasonló érdeklődésűek támogató társaságában, s ez a legzárkózottabbakat is felbátorítja.

Csapatostul

Az egész napos aktivitás, a rengeteg mozgás, a zabolátlan játék és rohangálás jótékonyan hat nem csupán a testi, de a mentális egészségre is, hiszen a rendszeres testmozgás eleve megacélozza az akaraterőt és a kitartást, a csoportos játékoknak pedig kiemelkedő szerep jut ebben az összetett folyamatban.

Biztonságosan

Az iskolások életében is fontos a mindennapi rutin az általános egyensúly és biztonságérzet miatt, ám ez a vakáció beköszöntével felborulhat. A tábori élet szabályozott, mégis kötetlen napjai azonban újra rendszerességet csempésznek a gyerekek életébe. Amennyiben a szülők nyáron túlságosan elfoglaltak, éppen ezért kívánatos döntést hoznak, amikor az utódokat táborba küldik.

Biztatással

Mindannyiunknak jólesik a méltatás, a kisebbeknek pedig különösen lényeges minden pozitív visszajelzés, hiszen ez növeli az önbizalmukat, illetve ettől kapnak iránymutatást a továbbiakra. A PEOPLE TEAM táboraiban a gyerekek száz meg száz inspirációra és a nekik leginkább tetsző témákra lelhetnek, ahol – amellett, hogy kitűnően szórakoznak a haverokkal – a tehetségük szabadon kibontakozhat, miközben számos készségük és képességük is szárnyakat kap.

Mielőtt döntenénk, érdemes ellátogatni a PEOPLE TEAM közösségi oldalára még több infóért, vagy szemezgetni a táboros videók között.