Lépést tartani a legújabb trendekkel egy bizonyos kor felett már különösen nehéz feladat. A Z generációsok érdeklődési köre már merőben más, mint a 2000-es évek kamaszaié: eltérő programokat igényelnek, más tudásra vágynak. Azok a gyerekek, akik még nem elég idősek ahhoz, hogy fesztiválokra és modern előadásokra járjanak, akaratlanul is a táborozás felé kacsingatnak. De lehet-e trendi ez az old school kikapcsolódás? Hasonlítható-e a táboros feeling a fesztiválérzéshez?

A PEOPLE TEAM csapatánál megvannak a válaszok: nyaranta számos új szekciót is felépítenek, és a jól bevált témák mellett ezekbe is várják a táborozni vágyókat. Mutatjuk a legfrissebb, legmenőbb választási lehetőségeket.

 

Nem állati táborozás

A vegán életstílushoz egyre többen csatlakoznak. Maga a táplálkozási forma nem újkeletű, ám csak az elmúlt években robbant be erőteljesen a mindennapokba. A vegánok táborát már nemcsak felnőttek, hanem a tizenévesek közül is rengetegen gazdagítják. A legfontosabb érvek az egészség, a lelkiismereti okok, illetve a környezetvédelem. A növényi alapú étkezésnek azonban „szabályai” is vannak, amelyekkel érdemes minél hamarabb tisztába kerülni.

A vegán gyerekek a PT táborában olyan kérdésekre is választ kaphatnak, amelyek bár fontosak, sokunknak eszébe sem jutnak. Mit mivel helyettesítsünk? Melyek a létfontosságú vitaminok? Milyen ételekben találhatók ezek? A tábori vegán témavezetők garantáltan felkészítik a résztvevőket ennek a különleges életmódnak a legtöbb kihívására. Állati eredetű hozzávalók nélkül a sütés-főzés is művészi szintre fejleszthető: a táborozók izgalmas receptek tömkelegével találkozhatnak.

Élménytábor pixelkövekből

A Minecraft ugyan nem tartozik a legújabb játékok közé, mégsem akar kimenni a divatból. A gamerek talán cserélődnek a virtuális világonban, de elfogyni még egy jó darabig nem fognak. Ezt bizonyítják a YouTube-ra feltöltött videók is: újabbnál újabb gameplayek, kreatívabbnál kreatívabb megoldások lepik el a vloggerek csatornáit. Nézőközönség pedig bőven akad: valaki kíváncsiságból, valaki az egyéni fejlődése érdekében iratkozik fel. A Minecraft készítői egy a csapatmunkát is támogató világot teremtettek, így a játék hamar közös élménnyé válhat.

A PEOPLE TEAM oktatói ugyancsak csoportos kalandra invitálják a táborlakókat. A fiatal gamerek összedolgozva sajátíthatnak el különféle trükköket, majd léphetnek akár több szinttel feljebb. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gyerekek egész héten egy számítógépektől hangos szobában ücsörögnek, minecraftozni ugyanis a való életben is lehet.

Drónépítők és -pilóták

A drónok elterjedtek, a piac pedig folyamatosan ontja magából az új márkákat és típusokat. Vannak kifejezetten játékra, trükkös mutatványokra kifejlesztett drónók és tűéles optikával ellátott szerkezetek is. Egy mégis közös bennük: gyerekek és felnőttek egyaránt imádják ezeket a kütyüket. Szerencsére nem kellett sokáig várni a dróntáborokra sem.

A PEOPLE TEAM tárt karokkal várja a tizenéves drónépítőket és -pilótákat 2021 nyarán is. A foglalkozásokon kiderül, hogyan lesz százegy apróságból egyetlen repülő szerkezet. Az alkotómunkát követően természetesen a pilótaképzés sem marad el. A táborlakók először szimulátorokon, majd élesben is megcsillogtathatják képességeiket. A bámulatos trükköket ráadásul később otthon is gyakorolhatják, hiszen a turnus végén saját drónnal indulhatnak haza. Az oktatóktól érdemes jónéhány praktikus vásárlási tanácsot is begyűjteni azoknak, akik komolyabb terveket dédelgetnek a táborozás utánra is.