Minden évben április negyedik szerdája a vakvezető kutyák napja. 2021-ben ez a dátum április 28-ra esik. A vakvezető kutyák szerepe különösen fontos a látássérültek életében: segítik gazdájuk biztonságos közlekedését, hála kiképzőik kemény munkájának. A különleges tréningen átesett állatok nem a jelzőlámpák színei alapján tájékozódnak, hanem a lámpák, valamint a forgalom hangjai által. Az sem utolsó szempont, hogy a kutyák életük végéig gazdáik társává válnak.

 

Hiányozna, ha nem lenne

Nincs min csodálkozni, ha valaki totyogó kora óta rajong a négylábúakért – nemhiába lerágott csont az a mondás, miszerint a kutya az ember legjobb barátja. Az sem szokatlan, ha hiányérzeted támad házi kedvenced távollétében, mondjuk, egy nyaralás során. A PEOPLE TEAM 7–17 éveseknek szóló táborfesztiváljának szervezői szeretik az állatokat, mérettől és tulajdonságoktól függetlenül, és hasonló gondolkodású gyerekeket várnak új generációs táboraikba.

Zümmögés, dorombolás, nyerítés

A kecskeméti PT-napok résztvevői idén is mindenféle jószággal találkozhatnak, főként, ha a zöld táborra esik a választásuk. Ezúttal is a törzsvendégek között üdvözölhetik Tóth Katinka etológust, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet Pszichobiológiai Kutatócsoportjának kutatói asszisztensét, aki két kutyával érkezik, és ismét bebizonyítja, hogy a tudomány és a kutyakiképzés nem zárja ki egymást. A turnusok (július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14.) alatt várhatóan két-két alkalommal beszélget el az érdeklődőkkel, témáinak címe pedig a „Ki háziasított kit?” és „Az eb is ember” lesznek.

Nézz körül…

Ha 18 év alatti vagy, és nincs jobb programod a nyárra (márpedig keresve sem találnál szuperebbet), nézz körül a PEOPLE TEAM honlapján: itt böngészhetsz a tíz szekció és a mintegy két tucat téma között. Az állatbarátoknak a KUTATÓK + KALANDOROK csomagját, azon belül is a zöld tábort ajánljuk (kattints ide a részletekért!): élmények sorával gazdagodhatsz itt, és saját szemeddel, illetve kezeddel szerezhetsz tapasztalatot a természet és az élőlények kapcsolatáról. Vadaspark, kutyamenhely, arborétum, csillagvizsgáló és sok más izgalmas program vár rád, mindez kiscsoportos foglalkozásokon, hozzád hasonló korú és érdeklődésű srácok társaságában. Ha vega vagy, azt is tiszteletben tartják: a PT táboraiban gondoskodnak az étkezésekről is, és minden főételnek elkészítik a húsmentes változatát. Csak szólni kell, és jelentkezni – utóbbit ide klikkelve lehet megtenni.