A klímaváltozás olyan szakaszba ért, amikor már nem várhat a cselekvés. A te életedben is döntő fordulatot vehet a krízis. Rajtad is múlik, hogy két-három évtized múlva klímamenekültként kell-e majd élhetőbb helyet keresned a Földön.

 

Az igazság ligája

Neked is fontos a környezetvédelem? Te is meg akarod menteni a világot? Nyugi, mi nem tekintünk rád csodabogárként, erről meggyőződhetsz a PEOPLE TEAM tudóstáborában. A WWF célul tűzte ki az emberek és a természet harmóniájának megteremtését. Feladatának tekinti az erdők, az óceánok és az édesvizek védelmét, a környezetszennyezés mértékének csökkentését. Gondolj arra, hogy kölcsönbe kaptuk a Földet, és a te gyermekeidnek, unokáidnak élhető környezetet kell(ene) örökölnie. Ha fontosnak találod, hogy a jövőben is élvezhetők legyenek az anyatermészet értékei, csatlakozz!

A csillagoktól a föld mélyéig

Ha erre a témára esik a választásod, bepillantást nyerhetsz az állatok, a földrészek, az egyiptológia, a rovartan, a vulkánok, a katasztrófák, a csillagászat, a relativitáselmélet és a kozmológia világába. Izgalmas kísérletekben vehetsz részt, éjszakánként pedig távcsővel pásztázhatod a csillagokat. Kipróbálhatod, milyen érzés archeológusnak lenni. A táborban lehetőséged adódik részt venni egy ásatáson. Izgalmas kincsvadászat, térképolvasási gyakorlatok, történelmi korokhoz kapcsolódó kézműves-foglalkozások és még sok más izgalmas program vár rád.

Erdő, mező és állatok

A kecskeméti tudóstáborba akkor is jöhetsz, ha épp csak elmúltál nyolcéves. Részt vehetsz a turnus programjának összeállításában. A tanteremben csupán akkor tartózkodtok majd, ha valamilyen kísérletet végeztek, vulkánkitörést modelleztek vagy disznószívet boncoltok. Az idő legnagyobb részét a táboron kívül töltitek: rovarokat gyűjtötök, növényeket osztályoztok, és felfedezitek Kecskemét környékének szikes élőhelyeit. Ellátogattok a kecskeméti egyetem botanikus kertjébe és a planetáriumba is. A vadasparkban eltöltött nap elmaradhatatlan része a programnak. Meghívott vendégekből sincs hiány: sasok és kígyók érkeznek, egy etológus és a kutyáinak segítségével pedig testközelből tanulmányozhatod négylábú barátaink viselkedését.