Kedvenc nyári táborainkat minden évben nagyjából egyforma időpontokban hirdetik meg. Idén sincs ez másként: a legnépszerűbb szekciókban már szépen telnek a férőhelyek.

 

3 turnus, 1200 táborozó

A PEOPLE TEAM 2022-ben is három turnust indít. Az elsőt július 24. és 30. között, a másodikat július 31-től augusztus 6-ig, a harmadikat pedig augusztus 7-től 13-ig rendezik meg. Turnusonként több mint 400, 7–17 év közötti gyerek tölti együtt a nyarat.

Témák

Az egyhetes turnusok valószínűleg minden résztvevőt a nyaralás legklasszabb pillanataival fogják megajándékozni. A nyári táborok többsége ma már nem csupán üdülést kínál: a táborozók a legkülönbözőbb témákban bővíthetik ismereteiket. Ez megfelel a szülők igényeinek is, hiszen egy intenzív angoltanfolyam nyaralással egybekötve nagy segítséget jelenthet a következő tanévben. Már mindenhova elindult a jelentkezés, élesítették a jelentkezési lapokat. A tanórákon első helyen szerepel a játék és a kreativitás. Minden szekció résztvevői azon munkálkodnak, hogy a turnus végére bemutathassák az elkészült fotókat, színdarabot vagy filmeket.

Nyílt nap

A jelentkezés előtt érdemes érdeklődni, hogy a kiszemelt tábori szekcióban van-e még hely, és melyik turnusban lehet rá jelentkezni. Az alapítvány tagjai ebben is segítenek: a budapesti iroda egész évben nyitva áll. A szülők és a leendő táborozók több PT-szervezővel személyesen is találkozhatnak. A 2022-es-tájékoztatót június 20-án tartották az Eötvös 10-ben, ahol a következő témákban adtak tájékoztatást: tábortörténet, múlt, jelen és jövő; szervezés, ellátás, étkezés, programok, biztonság, indulás és érkezés. A PT-sek évek óta nem tűznek ki jelentkezési határidőt, szívesen fogadják azokat is, akik viszonylag későn kapcsolnak. Az egyetlen bökkenő csak az lehet, ha valamelyik turnusban vagy témára túl korán betelnek a férőhelyek.

Támogatás

A részvételi díj befizetésével ugyanez a helyzet: minden egyes táborozás mögött áll egy támogató, ám nem fogják őket sürgetni. Ha például betegség miatt nem tud valaki részt venni a már befizetett táborozáson, levonás nélkül visszautalják a támogatási összeget. Testvérek, több turnust választók és beszervezők, valamint a bejáró táborozók jelentős kedvezményt kapnak.