Középiskolás vagy, és azt gondolod, hogy a táborozás csak kicsiknek való? Úgy hiszed, hogy egy nyári táborban csak alsósokkal lennél körülvéve? Valóban, kézműveskedni és legózni inkább a tízévesek szeretnek. Van azonban egy tábor, ahol nagyoknak szóló kreatív és népszerű témákkal találkozhatsz. Nem mellesleg a tábor 500 résztvevőjének legalább fele a 14–17 éves korosztályból kerül ki.

 

1 tábor, 17 téma

A PEOPLE TEAM programjai közül rengeteg a kamaszoknak szóló előadás, workshop, filmvetítés és koncert. Az este tízkor kezdődő beszélgetések csak 14 év felettieknek szólnak. A táborban 17 szekció közül választhatsz. Megjelölheted a 3D konstruktőrök táborát, az angoltábort, a dróntábort, a filmestábort, a fotóstábort, a gamertábort, az írótábort, a játéktábort, a kézművestábort, a kuktatábort, a programozótábort, a robotikatábort, a sporttábort, a színházi tábort, a brókerek és tőzsdecápák táborát, a tánctábort és a tudóstábort.

Pöttömök kizárva!

A tematikus táborok nagy előnye, hogy a kikapcsolódás mellett hasznos ismereteket is nyújtanak. Sok szak a következő tanévre készít fel idegen nyelvből vagy számítástechnikából, de akár természettudományból is. A fenti témák közül jó néhányat kimondottan a 14+ korosztály számára ajánlanak. Ha ezekből választasz, a fergeteges társaság garantált. Íme néhány a legnépszerűbbekből.

Filmestábor

Ha legszívesebben mindig filmeket néznél, vagy szeretnéd te is megírni a saját forgatókönyvedet, akkor ez a tábor neked való! Itt minden megtalálható azoknak, akik a filmvilág iránt érdeklődnek. A résztvevők belekóstolhatnak a rendezésbe, a forgatókönyvírásba, a színészetbe vagy az operatőri munkába. A PEOPLE TEAM-ben mindenki egy filmes stábhoz tartozik. A csapatok kamerát kapnak a kezükbe, és indulhat a forgatás. Az elkészült alkotások a turnus utolsó napján díjátadóval egybekötött filmfesztiválon mutatkoznak be.

Színházi tábor

Színészhallgatók és fiatal művészek érkeznek a táborba, hogy átadják a tudásuk legjavát. A munka komolyságát jelzi, hogy csak 14 éves kor felett ajánlják a színházi tábort, mert az előadások kemény munkát igényelnek. A színészpalántáknak egy perc szabadidejük sincsen. Sokszor késő estig gyakorolják a szöveget, próbálják a jeleneteket. A színházi tábort csak két hétre lehet választani, hogy elegendő idő legyen a minőségi munkára. A bemutató sem marad el: az utolsó napra összeáll a darab, amelyet a PT összes lakója megnéz.

Írótábor

Minden gyerek életében eljön a napló- és a versíró korszak. Ha a szíved csücske az irodalom, a PEOPLE TEAM szervezői téged is várnak a tábor irodalmi alkotóműhelyébe. A workshopokon közös munkára, a kreatív feladatok óráján pedig egyéni alkotásra nyílik lehetőség. A kurzusokat fiatal irodalmárok tartják. A segítségükkel közelebb kerülhetsz a kortárs irodalomhoz. A táborba ellátogatnak a magyar irodalom meghatározó alakjai, és megmutathatod nekik a műveidet.