Számtalan művészeti tábor létezik, ám lényegében minden, alkotással foglalkozó táborfajta idesorolható. Ezek a rendezvények nemcsak a gyerekek önkifejezési képességét fejlesztik, hanem a csapatszellemet, a közösségi gondolkodást és a felelősségtudatot is.

 

Az egyik legnagyobb

Hazánkban az egyik legváltozatosabb táborozási lehetőséget a PEOPLE TEAM kínálja. 2022 nyarán három, turnusonként 500 fővel induló gyerekfesztivált rendeznek. 17 témában kínálnak kurzusokat a kézművestábortól a filmforgatáson át a tánctáborig. A szekciókban naponta három szakfoglalkozás segíti a gyerekeket, hogy kibontakoztathassák alkotókedvüket és kreativitásukat.

Művészkurzusok

A művészeti táborokban kézműves-foglalkozások, tánc és színházi kurzus várja a gyerekeket. Bármely művészeti ágat választják, itt biztosan találnak kedvükre való tevékenységet. Az elkészült műveket a tábor végén kiállítják, így a szülők is láthatják az alkotásokat. A táncosok bemutatót tartanak, és nem marad el a színházi előadás sem.

Fotós- és filmestábor

Ebben a két szekcióban a fényképezőgépeké és a kameráké a főszerep. A fotósok megismerik a digitális és az analóg fotózási technikák módszereit. A kinyomtatott fotókból a turnus végén kiállítás nyílik. A filmestábor célja, hogy minden csoport leforgasson egy kisfilmet. A díszvetítést a turnus utolsó napján az egész tábor megnézi.

Kuktatábor

A főzés a legkreatívabb elfoglaltságok egyike. A jelentkezők salátákat, desszerteket, húsos és vegetáriánus ételeket alkotnak kedvük szerint. Mire hazatérnek a táborból, a családjuk csak ámulni és bámulni fog, hogy milyen mesterszakács vált belőlük.

Techtáborok

Nem csak a különböző művészeti ágakban fontos a kreativitás. A XXI. század nagy kihívása a technika rohamos fejlődése. Az informatikai szekció legnépszerűbb témái a programozás, a képszerkesztés és a honlapkészítés. A 3D konstruktőrök táborába jelentkezők megismerkedhetnek a 3D dizájn, a 3D nyomtatás és a 3D rajzolás alapjaival. A robotikatábor részvevői a Lego Mindstorms EV3 eszközeit használják. A kurzus során elsajátítják a robotprogramozás és a kódolás alapjait.