Úgy látszik, senki nem akar lemaradni Magyarország egyik legnagyobb táboráról. Óriási az érdeklődés a Kecskeméten megrendezett gyerekfesztivál iránt. A szekciók egy részében már csak várólistákra lehet jelentkezni. Ennek ellenére még mindig rengeteg izgalmas téma várja a 7–17 éveseket.

 

1 tábor, 100 lehetőség

Július végén és augusztus elején kreatív és alkotókedvvel teli gyerekhad érkezik a kecskeméti egyetem épületeibe és sportpályáira. A PEOPLE TEAM táborába az ország minden részéből és külföldről is érkeznek a 3D nyomtatást, az angolt, a drónépítést, a filmezést, a fotózást, a számítógépes játékokat, az irodalmat, a legózást, a kézműveskedést, a főzést, a programozást, a robotépítést, a színjátszást, a pénzügyeket, a táncot és a természettudományokat kedvelő fiatalok. A napi 210 percnyi tanfolyamok tematikáját a táborozók alakítják saját elképzeléseik szerint. Játékosan és szórakozva tanulják meg a választott téma minden csínját-bínját. A legérdekesebb témák közé tartozik az írótábor.

Kreatív írás és irodalom

Vers? Próza? Slam? Esetleg mindhárom? Az írótáborban nem csak irodalmi művek születnek: a résztvevők egymást is ösztönzik, és ihletet cserélnek. A foglalkozásokon neves költők, írók és slammerek mesélnek nekik a tapasztalataikról. A workshopokon részt vett már – többek között – Bánki Beni, Horváth Kristóf (Színész Bob), Kabai Lóránt, Szabó T. Anna, Böszörményi Gyula, Kukorelly Endre, Finy Petra és Tóth Krisztina. A kész művekkel érkezők munkáit társaik, az oktatók, sőt a meghívott művészek is szívesen átolvassák, és elmondják róluk a szakmai véleményüket. Azok, akik épphogy belekóstoltak az írásba, a turnus során sok támogatást és biztatást kapnak.

Mindenki együtt

Természetesen a nyaralás sem maradhat el. A táborban versenyek, bulik és sportesemények zajlanak, amelyeken az írótábor tagjai a többi PT-szekció résztvevőivel együtt lehetnek. Strandolás a kecskeméti csúszdaparkban, városi vetélkedő, sportolási lehetőség, állatbemutatók, kézműves-foglalkozások színesítik a napot.