Egy ételt megalkotni egyike a legkreatívabb elfoglaltságoknak. Ez nemcsak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is igaz.

2022

 

Ami a legjobban ízlik

A PEOPLE TEAM kuktatáborába 7–17 éves kor közötti jelentkezőket várnak. A táborozók maguk állítják össze a hét menüjét, és közösen vásárolnak be hozzá. A kecskeméti egyetem campusán nem csupán a kukták szorgoskodnak: a tábor többi lakója mind egy-egy választott témával (angol, sport, fotózás stb.) foglalkozik. Délután és este mindenki együtt kapcsolódhat ki a rengeteg szabadidős program során. Koncertek, csapatversenyek, előadások, vetélkedők és bemutatók szórakoztatják a nyaralókat. A turnus végén aztán a főzés kis mesterei hatalmas adag süteménnyel lepik meg a társaikat. A kuktatábor résztvevői azt ebédelik, amit megfőztek, de a tábor többi lakója is kap az általuk készített ételből.

Milyen a kaja a PT-ben?

Egy táborozó szüleinek az egyik legfontosabb kérdése a táborozás megkezdése előtt: „Mit fog enni a gyerek?” A gyerekeket inkább az érdekli, hogy lesz-e pizza meg fagyi. A szülőket és a gyerekeket is megnyugtathatjuk, hogy a PEOPLE TEAM táboraiban mindent megtesznek, hogy senki ne maradjon éhes, és kedvére való legyen a reggeli, az ebéd és a vacsora. Turnusonként 500 főt ellátni napi háromszori étkezéssel nem egyszerű feladat, de a PT-sek hozzászoktak már ehhez.

Reggeli

Reggelire akár tízféle péksüteményből is választhatnak a gyerekek, ezeket a táboroztatók frissen, a közeli pékségből szerzik be minden hajnalban. Összesen 800 darab kakaós és fahéjas csiga, túrós és lekváros bukta, sós kifli és perec fogy el naponta. Annyi péksüti érkezik, hogy sokszor tízóraira is marad belőle. Ha valaki mégsem talál ínyére valót, akkor a büféből mindig előkerül müzli, felvágott és egyéb finomság. A reggelihez tejet, kakaót és egyéb italokat kínálnak. A rendszer önkiszolgáló, mindenki annyit vesz el, amennyit jónak lát.

Ebéd

Az ebédeltetés a legnagyobb kihívás. Szerencsére a Hangárban annyi asztal és pad van, hogy az egész tábor elfér egyszerre. A gyerekeknek nem kell sorba állniuk, hanem csak tányért, bögrét, evőeszközt és szalvétát vesznek maguknak. Leülnek egy asztalhoz, és a mókusok tálakban kiviszik nekik az ételt. Mindenki annyit szed, amennyit szeretne. Az étlapon milánói spagetti, fasírt, krumplipüré, csirkenuggets, rizses hús is szerepel. Mindennap rendelkezésre áll a salátabár, amely a szülők nagy meglepetésére igen népszerű. A tábori büfébe érkezik azoknak az ellátmánya, akik valamilyen ételallergiában szenvednek.

Vacsora

A szendvicseket mindenki magának készíti el: felvágottakat, sajtokat, paradicsomot, paprikát és kenyérfélét is lehet választani. A legnagyobb sikert a gyros és a hot dog aratja, de a szilvás gombóc is nagyon népszerű. Többször tartanak pizzanapot, mert akárhogy is nézzük, ez a gyerekek kedvence. Ebből szintén több típus elérhető, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.

Napközben

Ha valaki napközben megéhezne, korlátlanul fogyaszthat gyümölcsöt: a büfé mellett több kosár almát, narancsot és banánt helyeznek el. Naponta elfogy 20 kiló mindenfajta gyümölcsből. A nyári melegben sokszor mindannyian elfeledkezünk arról, hogy elég folyadékot igyunk, ezért a tábor számos pontján ivókutak várják a szomjas táborozókat. A tábori étkeztetés fő központja a büfé, amely reggel 7-től este 10-ig van nyitva. A büfében a gyerekek számlájára feltöltött forintpontokkal lehet vásárolni. A kínálatban szerepel jégkrém, üdítő, csoki és különböző kekszféleségek. Minden szülő nyomon követheti, mit vásárolt a csemetéje; kérésre napi limitet állítanak be.

Éhes vagy? Szólj!

A legfontosabb szempont, hogy senki ne legyen éhes. A PT-s szervezők arra kérnek mindenkit, hogy ha bármikor úgy érzi, nem jó az ebéd vagy a vacsora, akkor szóljon, és adnak enni. Ha a nagyfiúk az esti foci után farkaséhesen jönnek le a pályáról, akár este tízkor is előkerül a felvágott, a sajt és a kenyér.