Angolul márpedig tudni kell! Tisztában vannak ezzel a gyerektáborok szervezői is. Az angoltáborokban felkészülten várják a tudásra és szórakozásra éhes táborozókat.

 

Slágertéma: angol nyelv

A mai gyerekek nem elégszenek meg azzal, ha egy táborban naponta mehetnek strandra. Minden tábor valamilyen speciális programot kínál. Így van ez a PEOPLE TEAM táboraiban is, ahol 2022-ben már 17 téma közül lehet választani. Az egyik legnagyobb hazai táborszervező már több mint harminc éve szervezi angol nyelvi táborait. A több évtizedes trend idén sem változott. A legtöbben az angoltábort választják. Idén három turnushoz is csatlakozhatnak a 7–17 évesek: 2022. július 24–30., július 31. – augusztus 6., illetve augusztus 7–13. között lesznek ezek megtartva.

Szintfelmérő

A gyerekek naponta 2×60 és 1×90 percben tanulják a nyelvet. A csoportok szintfelmérés után alakulnak ki, ezt követően a diákokat a tudásuk és az életkoruk alapján osztják be csoportokba. A szóbeli és az írásbeli felmérés sem számonkérés vagy dolgozat. Ha valaki teljesen kezdő, az sem jelent problémát.

Nem magyar anyanyelvű tanárok

A PEOPLE TEAM angolkurzusát nem magyar anyanyelvű tanárok vezetik. 2022-ben is olyan külföldiek tanítanak, akik Magyarországon élnek. A képzett nyelvtanárok játékos formában derítik fel, hogy mit is tudnak a diákok. Az angoltábor mindenkinek hasznos, aki érdeklődik az angol nyelv iránt, akkor is, ha fejleszteni szeretné, és akkor is, ha „csak” szinten tartani kívánja a nyelvtudását.

Középpontban a kommunikáció

Az órákon a kommunikáció, a beszédkészség fejlesztése áll a középpontban, de a vakációnak megfelelően, szórakoztató formában. A nyelvtani táblázatokat elfelejthetjük – itt minden arról szól, hogy a gyerekek merjenek szabadon és bátran megszólalni angolul. Nyelvi játékok, filmek, dalok, rejtvények és aktív feladatok segítségével bővül és fejlődik a gyerekek szókincse, illetve beszédkészsége. A tábor végén oklevél tanúsítja az elvégzett munkát. Szó sincs klasszikus iskolai nyelvoktatásról: a hangsúly az élőnyelv elsajátításán van.

Nem csak tanterem

A kollégiumban megfelelő számú tanterem van a foglalkozások megtartására. Itt zajlanak a kis csoportos nyelvórák, de sokszor a szabadban telnek el a délelőttök, hiszen egy témáról angolul beszélgetni egy árnyas fa alatt üldögélve is lehet. Az angol nyelvű városi vetélkedő sem maradhat el.

Last minute

Sok tábor csak limitált mennyiségben tud helyeket meghirdetni, többek között a szálláshely befogadóképessége miatt. A kecskeméti PEOPLE TEAM-táborokban szerencsére nem ez a helyzet. Az egyetem campusán turnusonként több száz gyermeket tudnak fogadni. Szándékosan nem töltik fel száz százalékban a helyeket. A táboroztatók tapasztalata azt mutatja, hogy sok gyerek a turnus közben dönt úgy, hogy marad még egy hetet. A szülőknek is könnyebbség ez, hisz a várólisták böngészése helyett akár a turnus indulásának napján is regisztrálhatják a táborozót.