Számos kezdeményezés indult az Ukrajnát elhagyni kényszerülő családok megsegítésére. Legtöbben átutazóban vannak Magyarországon, ám erre az időre is szükségük van szállásra, élelemre, a kisgyermekeknek például pelenkára. Civilek és különféle szervezetek fognak össze a szomszédban dúló háború elől menekülőkért.

 

A PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táboraiba minden évben több száz gyerek érkezik, a világ minden tájáról. Idén a szervezők felajánlották, hogy az Ukrajnából érkező 7–17 éves gyerekek nyarát szebbé teszik azzal, hogy térítésmentes nyaralást biztosítanak számukra egy-egy turnusukban. Jelentkezni az info@peopleteam.hu e-mail-címen lehet a táborokba, egészen pontosan a 17 szekció valamelyikébe – ezek között olyanok is megtalálhatók, amelyekhez nem szükséges a magyar nyelv ismerete, ilyen például az angoltábor vagy a 3D konstruktőrök tábora. (A tábortípusukról és a turnusok időpontjairól itt lehet olvasni.) A táborok fő szervezője, Palotás Attila „Ater” reméli, hogy a nyári táborindulásra lecsendeseknek a kedélyek, és az egy-egy hét üdüléssel, illetve a befogadó környezettel néhány napra kicsit elfeledtethetik a gyerekekkel a rossz emlékeket. A PT teljes ellátást nyújt, a táborok ottalvós és napközis változatban is igénybe vehetők. Aki szeretné segíteni az alapítványt, és anyagilag hozzájárulna a gyerekek nyaralásához, a SZÉP-kártyájából is áldozhat – a támogatási formákról és a költségekről ezen az oldalon olvashat.

Aki tárgyi adománnyal segítene, a felajánlásról a fent említett elektronikus levelezési címen egyeztethet, a tárgyakat pedig a PT központi irodájába (1028 Budapest, Tárkony u. 76.) juttathatja el.