Habár a PEOPLE TEAM táborai harmincéves múltra tekintenek vissza, Lizi 2021-ben látogatott el először a PT-táborok egyikébe. A lány a következőket írta a kecskeméti gyerekparadicsomban szerzett élményeiről:

 

„Meglepett, hogy milyen szabadon mászkálhattunk a tábor területén, volt szabadidőnk, nem osztották be minden egyes percünket. Lazán ment minden: az összes résztvevőnek jutott étel, a táborban dolgozók jókedvűek voltak, sosem találkoztam semmilyen veszekedéssel, minden ügy lazán volt kezelve (kivéve, amihez komolyság volt szükséges). A táborlakók többsége is hihetetlenül barátságosan és nyitottan viselkedett. Nem jártam még ehhez hasonló táborban.

A leghasznosabb és legkedvesebb tapasztalataim többsége Cheebshez (az angoltanáromhoz) köthetők. Nagyon jól kombinálta a játékot a sima beszélgetéssel, megtalálta az egyensúlyt. Egy élmény volt vele az angolóra.

Délutánonként szabad foglalkozásokon vehettünk részt. A kisvárosos játék volt a kedvencem, amikor megvoltak a különböző nevű utcák, és kaptunk egy listát arról, hogy milyen állomásokon kell végigmennünk. De szerettem a tematikus foglalkozásokat, az angolórákat is, elfogadtam volna még több órát; nem voltak egyáltalán megterhelőek.

A PT-táborban sok mindent tanultam a pozitivitásról és a kultúrák közötti különbségekről. Nyitottabb lettem az emberek felé. Nemcsak nyelvet tanultam, de a kapcsolataimon, az emberekkel való bánásmódomon is meglátszik az, hogy a PEOPLE TEAM táborában jártam.”

Hamarosan lehet jelentkezni a PT 2022-es programsorozatára: a PT ezúttal 17 témával várja az érdeklődő 7–17 éves gyerekeket. Teljen jó hangulatban és hasznosan a nyári szünet! Az évi három turnus – és mindegyik szekció – ezt a célkitűzést szolgálja. Részletekért és további tudnivalókért érdemes felkeresni a peopleteam.hu vagy a legjobbtaborok.hu oldalakat.