Clive Staples Lewis szavai szerint: „Ha ülne egy láthatatlan macska a széken, a szék üresnek látszana; a szék üresnek látszik, tehát egy láthatatlan macska ül rajta.” Akár ezzel az idézettel is illusztrálhatnánk a logikus gondolkodás mibenlétét. Amennyiben gyermekünk szereti a hasonlóan elmés megállapításokat, fejtörőket és játékokat, jó hír, hogy remek szünidei programot tartogat számára ez a nyár is: ez nem más, mint a PEOPLE TEAM logikatábora.

 

Fényes múlt és témadömping

A PEOPLE TEAM 30 évvel ezelőtt angoltáborként indult, azóta viszont már 23 ezer diák fordult meg náluk, és harminc tematikával várják a 7–17 éves diákokat. A szabadtéren végzett, fiatal oktatók által tartott gyakorlati foglalkozások és a délutáni szabad programok miatt a legtöbb gyerek csak azt sajnálja a PT kapcsán, hogy hamar elröppennek az egyhetes turnusok. Ezek idén július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között – ottalvós és napközis változatban – érhetők el a kecskeméti Neumann János Egyetem campusán.

Mindent a táborozókért

A logikus gondolkodásmód nemcsak a matematikaórákon jön jól, de a mindennapi élethelyzetekben való eligazodást is megkönnyíti. Ha valaki nem szereti a matekot, attól még kedvelheti a logikát, és egy ehhez kapcsolódó táborban is biztosan örömét fogja lelni. A logikatábor feladványaiban több megoldási javaslat is elfogadható: minden jó, amit a résztvevők kitalálnak és kivitelezhetőnek gondolnak.

Nincs rossz, csak másfajta megoldás

Ez lehetővé teszi azt, hogy az itt elsajátított készségeket később is használhassák, alkalmazzák, ráadásul egyre rövidebb idő alatt. Minden PT-táborban kiscsoportokra osztják a gyerekeket, ebben pedig tekintettel vannak a korosztályos különbségekre (nem mindegy, hogy valaki csak egy-két éve tanult meg írni, vagy folyamatosan azon kattog az agya, hogy él-e Schrödinger macskája), sőt a testvérek, barátok által kért egy csoportba tartozásra is. Amire számítani lehet: együttműködés, versenyek, szabadulószoba, izgalmas rejtvények.

Instant extra ismeretek

A PEOPLE TEAM logikatáborában az a legjobb, hogy egy hét alatt olyan mennyiségű és mélységű ismereteket ad át – ráadásul szórakoztatva –, amit máshol legalább egy hónapon át sulykolnának memoriterek formájában. A PT-ben kinyílik a világ, a felmerülő kérdéseket mind megválaszolják, és mindenki nagyobb tudással és tapasztalattal, új baráti kapcsolatokkal tér haza otthonába – hogy aztán következő évben ismét a PEOPLE TEAM-et válassza. A logikatáborról itt lehet bővebben olvasni, a jelentkezési lap pedig emitt található.