Ma már minden napra jut egy nemzeti vagy nemzetközi ünnep, és ez nem meglepő. A magyar műszaki értelmiségnek is van dedikált napja, mégpedig május negyedike. Ekkor volt ugyanis a Benkó Dixieland Band 50 éves jubileumi koncertje, mégpedig 2007-ben. (Ugyanebben az évben lett 225 éves a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, illetve 100 éves a Műegyetem központi épülete.)

 

De miért lehetett ekkora hatással egy koncert? Nos, a válasz nem a koncertben, hanem a zenekar alapítója, dr. Benkó Sándor Kossuth-díjas klarinétos személyében keresendő, aki civilben villamosmérnök és a BME oktatója volt. Az ő javaslatára lett május 4. hivatalosan is a magyar műszaki értelmiség napja.

A mérnöki, műszaki pálya régóta népszerű a felsőoktatásba jelentkezők körében. Ha nem vagy még túl az érettségin, ajánlunk számodra egy (mit egy, egyből nyolc) olyan nyári tábort, amelyek segíthetnek kijelölni vagy megerősíteni pályaorientációdat. A 7–17 évesek nyári táborfesztiváljáról van szó, amely 2021-ben is elindítja TECH + JÖVŐ, valamint JÁTÉK + KALAND témacsomagjait az alábbi szekciókkal: informatikatábor, robotika- és programozástábor, drónépítők és -pilóták tábora, Te vagy a jövő, Így működik, illetve logika-, legó- és játéktábor.

Téged mi érdekel? Ha szeretsz építeni, összerakni, tárgyakat mozgatni, fényt csiholni, egyszóval újat alkotni és tanulni, mindezt gyakorlati példák megvalósítása által, akkor a PT-ben a helyed. Úgy képzeld el, mintha karácsony lenne – nyáron. Idén az alábbi három turnus közül választhatsz, vagy ha tetszik, akár az összesen részt vehetsz: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. Kattints ide, és tanulmányozd szüleiddel a jelentkezési lapot! Tiéd a jövő, és a PEOPLE TEAM-mel most egy lépéssel közelebb kerülhetsz hozzá.