Az informatika menő. Az informatikusoknál senki sem ért jobban a számítógépekhez. Ők programozzák a telefonok, a laptopok, a tabletek operációs rendszerét, illetve az alkalmazásokat is. Ők készítik el a honlapokat, és ők a cégek, az intézmények rendszergazdái. Rengeteg olyan programmal dolgoznak, amelyről az átlagember azt sem tudja, mire való.

 

Az informatika mára szerves része lett az életünknek. Történetében számos magyar vonatkozásra bukkanhatunk. A magyar származású Neumann János nevéhez fűződik a ma ismert számítógépek működési elvének megalkotása. Az ugyancsak hazánkból származó Charles Simonyinak a mindannyiunk által sokat használt Microsoft Word és Excel programok létrehozásában volt fontos szerepe. És bár nem minden informatikus fejleszt ilyen programokat, informatikusokra szükség van a tudományág más izgalmas területein is. Hiányszakma, tehát jóval több informatikust foglalkoztatnának, mint amennyi elérhető a vállalatok számára – így aki informatikusnak készül, nem kell attól félnie, hogy nem talál munkát.

Ha érdekel az informatika, de nem tudod, hogyan ásd bele magad a témába, akkor a PEOPLE TEAM nyári informatikatáborában a helyed! Amennyiben már aktívan foglalkozol vele, akkor is. A peopleteam.hu minden nyáron 3 turnusban szervezi meg (tucatnyi egyéb tematikájú tábora mellett) azt az IT-s tábort, amelyikben garantáltan jól fogod érezni magad. Függetlenül attól, hogy már egy éve programozol, vagy a táborban látsz először számítógépet. Ahogy akkor is, ha a programozás nem érdekel, mivel a Photoshop mestere akarsz lenni, sőt abban az esetben is megtalálod a PT-nél a számításaidat, ha a 3D-s tervezésbe akarod belevetni magad. Ugyancsak itt a helyed, ha semmilyen különösebb terved nincs az informatikával, csak egy barátodnak van, akivel szívesen eltöltenél egy hetet szuper körülmények között, jó társaságban, délutánonként ejtőzve vagy bulizva (én így keveredtem kétszer is a számítógép elé a PEOPLE TEAM-ben).

A tudás élményekkel teli megszerzésén kívül tömérdek fakultatív program vár rád, amelyen szintén maradandó élményeket szerezhetsz. A tanár-diák focin kötényt adhatsz a tanáraidnak, a vízi csata végén pedig minél vizesebb vagy, annál jobb. Ha a táborban szerzett barátaiddal szeretnél csúszdázni, legyél résen, amikor strandolásra toborozzák a diákokat. Amennyiben inkább barkácsolnál, minden délután lehetőséged adódik rá.

Bejárósként és bentlakóként egyaránt részt vehetsz a PEOPLE TEAM táboraiban, így az sem gond, ha messze laksz Kecskeméttől, azaz a tábor helyszínétől. Ha már elmúltál 7 éves, azonban még nem töltötted be a 18-at, a PEOPLE TEAM fantasztikus lehetőséget kínál a nyári kikapcsolódásra. Ha az infón kívül másmilyen témájú tábor is érdekelne, látogass el a legjobbtabor.hu oldalra, ahol a többi szekcióról is érdekes cikkeket olvashatsz.

Hégely Máté