Nyári tábor gyerekszemmel

Léna rutinos táborozó, a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába 2021-ben negyedik alkalommal látogatott el. Alább a középiskolás lány sorai olvashatók.

 

„Négyszer voltam eddig PT-táborban. Nagyon sok új barátot szereztem az első alkalom óta, pedig most is egyedül érkeztem. Meglepődtem azon, hogy mindenki milyen kedvesen viselkedett. Úgy érzem, a választott témám szerinti táborok csoportjaiba tökéletesen beilleszkedtem, és a délutáni programok közben megismert gyerekekkel is jól kijöttem.

A PT-s foglalkozások alatt mindig szinte játszva tanulok. Inkább a szórakoztató jelleget érzem ki belőlük, de közben azért hasznos az a tudásanyag, amit átadnak a tanárok. Nem gondolom megerőltetőnek, hogy nyáron tanulnom kell, mivel ez inkább játék, nem valami iskola, ahol számonkérnek.

Majdnem három tucat szekció közül lehet választani, ezért érdemes több PT-tábort is kipróbálni, amíg lehet (7 és 17 év közötti gyerekek jelentkezhetnek évről évre, a világ minden tájáról). A kedvencem eddig a kuktatábor volt, ahol nagyon jól szórakoztam, és sok főzési tapasztalatot szereztem. A fotós táborban nemcsak elsajátítottam a fotózás alapjait, de meg is szerettem ezt a művészeti ágat.

A programok közül a strand és a közös táncok tetszettek a legjobban – kiderült, hogy tudok táncolni! Ha lehetne, sem változtatnék semmin, úgy tökéletesek a PEOPLE TEAM nyári táborai, ahogy vannak. Na jó, még több PT-s tészta szuper lenne! Azok a kedvenceim, és a pizzát mint vacsit is imádtam, a büfében kapható sajtos leves pedig remélem, jövőre is kapható lesz.

Ottalvós változatra szoktam érkezni; a kecskeméti Homokbányai Kollégium kellemes környezetben található, kedves számomra a környéke, és jókat aludtam ott minden este. A szüleim szintén szeretik a PT-t, örülnek neki, hogy minden nyáron jövök – egyáltalán nem féltenek, mivel tudják, hogy jó helyen vagyok, amíg ők dolgoznak, illetve kettesben tölthetnek egy-egy hetet.

Több dologgal kapcsolatban megváltozott a hozzáállásom, hála a PT-nek. Egyrészt megtapasztaltam, hogy nem mindenki gyökér, még akkor sem, ha tanár az illető. Nagyon jóban voltam a mókusokkal, azaz a tábori segítőkkel is, és ez sokat segített. Senkit sem hagytak pufogni vagy unatkozni. Az egyik mókus bármikor szívesen lelkizett velem, ezért különösen hálás vagyok neki. Vannak olyan sztorik, amiken a mai napig jókat nevetünk a barátaimmal.

Soha egyetlen másik táborban sem éreztem magam annyira jól, mint a PT-ben. MINDEN TETSZETT! Jövőre is szeretnék jönni táborozni – csakis a PT-be!