A Balaton nem minden! Nem csak a legfelkapottabb helyeket érdemes meglátogatni, bőven van még felfedezendő hely Magyarországon. A vidéki nagyvárosok is tárt karokkal várják a turistákat. Programkínálatuk az egész családnak kikapcsolódást nyújt.

 

Kecskemét csak egyórányi autóútra található Budapesttől, autópályán könnyedén elérhető. A több mint 650 éves település egész évben várja a pihenni vágyókat. Számtalan történelmi emlékhely, kulturális és gasztronómiai program fogadja az ide érkezőket. Főbb nevezetességek a Cifrapalota, a Városháza épülete és a Luther-palota – a szecesszió kiváló alkotásai.

A város egyik leghíresebb szülöttje Kodály Zoltán. Emlékét őrzi a Kodály Intézet és a Leswosky Hangszergyűjtemény. Nincs párja a Kecskeméti Planetárium dolgozói által tervezett bolygó-túrának, melyet Lakatos Pál Sándor szobrászművész segítségével valósítottak meg. A bolygókat 3,3 milliárdszoros kicsinyítésben fémbe öntötték, majd a város különböző pontjain helyezték el. Egy-egy szervezett városi séta alkalmával sok egyéb érdekességet is megtudhatunk. Megismerhetjük a barackpálinka, Szent Miklós – Kecskemét védőszentje – történetét, de megtudhatjuk azt is, honnan kapta a város a nevét.

Külön a gyerekeknek

Nem minden esemény megfelelő a család minden tagjának. A gyerekeket nem mindig köti le a múzeumok, a szép épületek látványa. Érdemes körülnézni, milyen speciális programok vannak, ahol a felügyelet is megoldott. A PEOPLE TEAM 3 évtizedes tapasztalattal rendelkezik a táborszervezésben. Kecskeméti táboraikat bentlakásos és napközis formában is igénybe lehet venni. A 10 választható témakörben mindenki megtalálja a kedvére valót: legyen az idegen nyelv, technika, művészetek, sportok, tánc vagy akár főzőiskola.

Wellness és aktív kikapcsolódás

Mialatt a gyerekek élményeket gyűjtenek a táborban, a szülők kikapcsolódhatnak és feltöltődhetnek a kecskeméti, a ballószögi vagy akár a tiszakécskei termálfürdőben. Wellnessközpont, termálvizes és élménymedencék, masszázs és szauna várja a megújulni vágyókat. A mozgalmasabb programokra áhítozók látogassanak el az egyik lovas farmra, de tehetünk egy sétát is a kecskeméti arborétumban. Részt vehetünk a Kiskunsági Nemzeti Park által szervezett túrák egyikén. Kecskemét augusztusban három napra a jazz fővárosává változik, de ebben a hónapban rendezik meg a Hungarikum Fesztivált is, ahol sokszínű hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket.

Óriási hotelválaszték

Kecskeméten és környékén mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő szálláshelyet. A kényelem és a megfelelő szolgáltatás garantált. Remekül érezhetjük magunkat a négycsillagos wellnessrészleggel rendelkező szállodák egyikében. Panziók, lovas tanyák, vendégházak széles választéka várja a vendégeket. Bármelyik mellett döntsünk, nem fogunk csalódni.

A gasztronómia fellegvára

Minden, ami szem-szájnak ingere! Helyi jellegű ételeket kínáló éttermek, csárdák sorát fedezhetjük fel. Megkóstolhatjuk Bács-Kiskun megye ételkülönlegességeit: a birkapörköltet, a mangalicakolbászt, a spárgapuffancsot, a lajosmizsei szamócából készült édességeket, a tejes pitét, a csörögefánkot. Természetesen nem maradhat ki a „hírös” kecskeméti barackból készült pálinka sem. Aki nemzetközi ízekre vágyik, annak sem kell csalódnia: pizzériából, görög, török és távol-keleti ételkülönlegességeket kínáló éttermekből sincs hiány.