Egy nyári táborban ezer dolog történhet. Éjszaka kísérteties hangokat lehet hallani – meglehet, hogy csak a szobatársunk motyog álmában –, a hőség miatt pedig előfordulhat, hogy a Jumanji világába képzeljük magunkat. A PEOPLE TEAM táboraiban részt vevő diákoknak szerencsére élénk a fantáziájuk; ezúttal a 2021-es kalandjaikból szemezgettünk.

 

„Kedves szobatársam már két hete a kollégium lakója volt, amikor úgy döntött, hogy ideje átöblíteni a ruhatárát. El is indultunk, hogy ezt megvalósítsuk. Az első akadályba akkor ütköztünk, amikor rájöttünk, hogy egyikünknek sincs sok fogalma a mosógép használatáról, de már késő volt a visszalépéshez. Be is tettük a ruhákat egy mókus (tábori segítő) jelenlétében, majd a mosási idő lejártával visszatértünk a mosodába, hogy kipakoljunk. Minden simán ment, majd mikor az utolsó zoknit tettük a szárítóra, egy dühös arc jelent meg a mosoda ajtajában, és kedvesen megszidott minket, majd le kellett szednünk a szárítóról a ruhákat, mondván, szíveskedjünk »valahova kiteregetni«, de ne a szárítóra. Az a bizonyos »valahol« a szobánk lett. Miután a kétheti, csuromvizes ruhával teleplakátoztuk a kis kollégiumi szobánkat, amely elég magasan volt, ráadásul dél volt, és igazi kánikula, a szoba hőmérséklete és a levegő páratartalma rohamosan nőni kezdett. Néhány perc után elkezdtünk harcolni a vizes ruhák ellen – lengetéssel, hajszárítóval, már-már veszélyes helyekre való kiaggatással és jó pár egyéb módszerrel –, sajnos sikertelenül. A ruhák idővel megszáradtak, és megtapasztaltuk, milyen egy forró, túldekorált szobában élni, ahol olyan trópusi hangulat uralkodott, hogy azt vártuk, mikor ugrik ki egy maki az egyik rövidgatya alól, vagy egy orrszarvú mikor nyargal át a szobánkon, szarván egy trikót lengetve.

„A sötét, lámpácskával megvilágított, filmnézős éjszakánkba belerondított az, hogy rettenetesen pislákolt a lámpánk. Nagyon megijedtünk, mert annak ellenére, hogy valószínűleg a kinti vihar okozta ezt, meglehetősen meglódult a fantáziánk, és egyre biztosabbak lettünk abban, hogy ezek a villanások túlvilági üzenetek.”

„Egyik éjszaka nagyon éberen aludtam – ilyenkor meglehetősen érdekes dolgokról mesélek álmomban. Egy ilyen alkalmat fülön csíptek a szobatársaim, és ezt nem is titkolták, mert alaposan dokumentálták a történteket, amit utána megmutattak, és később napokig felhánytorgatták és idézték az akkor elhangzott aranyköpéseket.”

Kíváncsi vagy, mi minden vár rád a kecskeméti PT-ben, és nem vagy még 18 éves? Akkor gyere, és próbáld ki az új generációs nyári táboraik valamelyikét! Mind a 17 szekcióra februárban indul a jelentkezési időszak a PEOPLE TEAM honlapján. Vigyázz, le ne maradj!