Ki ne szeretné, ha gyermekéből talpraesett, magát minden helyzetben feltaláló, ötleteit megvalósító felnőtt válna? Ehhez persze szükséges az útmutatás és az, hogy hagyjuk őt boldogulni. Gondoljunk bele: ha mindent megcsinálunk helyette, és még egy virslit sem hagyjuk megfőzni, mi lesz vele, ha egyetemistaként elkerül otthonról? Elrohanunk hozzá, hogy bekapcsoljuk a tűzhelyet? Az lenne csak igazán gáz.

 

Megoldás

Ahelyett, hogy állandóan anyáskodnánk, neveljük önállóságra. Ha úgy érezzük, hogy elkéstünk vele, de nincs még 18 éves a csemeténk, akkor ideális szárnybontogatás lesz számára egy főzőtábor. A PEOPLE TEAM 2021-es kecskeméti nyári táborai a 11 közül egy egész témacsomagot szentelnek a KUKTÁK + CUKRÁSZOK tematikájának, ezen belül pedig három szekciót találhatunk.

Tejbegríz és japán konyha

A főzőtáborban hagyományos ételektől (például lecsó) kezdve egyszerű, de különleges fogásokig (például szusi) több étel elkészítését is megmutatják. Mit megmutatják, csinálják, belsővé teszik, ezáltal pedig gyermekünk otthon is gyakorolhatja konyhai tudományát. A résztvevők piacot és éttermet is látogatnak, persze csak miután megismerkedtek a kiscsoport többi tagjával, a fűszerekkel és az alapvető konyhai eszközökkel. Mottó: Főzni bárki tud!

Hús és tej nélkül is

A vegán táborban természetesen húsmentes alapanyagból készül el minden. Nem kell tehát szégyellni, ha valaki bármilyen okból nem eszik olyasmit, ami korábban pislogott – itt megértik őt, sőt a tábori menü kiválasztásakor is lehet és kell jelezni, ha minden fogásból vegetáriánus változatot preferál a gyermek.

Édesen imádjuk

A cukrásztáborban mennyei édességeket készítenek. Legyen szó palacsintáról, szivárványos unikornisdesszertről vagy tortáról, egy hét alatt több finomságot is elkészítenek a résztvevők, akik a tábor végén saját receptkönyvvel, köténnyel, sok-sok új tapasztalattal és barátságokkal térnek haza otthonukba a kukták díszebédje után, főzőtudományukat pedig nem félnek megmutatni nekünk.

A 3 turnus, ami után mind a 10 ujjunkat megnyalnánk

A PEOPLE nyári főzőtáborai a tavalyihoz hasonlóan 2021-ben is három turnusban elérhetők, mégpedig július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között. Előképzettség egyikhez sem szükséges, csak kedv és érdeklődés. A nyári táborok bentlakásos és napközis változatban is elérhetők; napi háromszori étkezés mellett korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztást tartalmaznak. Ide kattintva található a jelentkezési lap – csapjunk bele a lecsóba!