Jelenleg Magyarországra érkezik a második legtöbb ukrajnai menekült a háború kirobbanása óta. A világ – beleértve hazánkat is – egy emberként fogott össze a szomszédos országból érkezők megsegítésének érdekében.

 

Nem tudni, meddig tart az orosz–ukrán konfliktus, mindenesetre mindig jól jön a támogatás: a PEOPLE TEAM Alapítvány nyári gyerektáborainak szervezői elhatározták, hogy az idei turnusokra jelentkezhetnek olyan, Ukrajnából érkező 7–17 év közöttiek, akik térítésmentesen szeretnének részt venni a tematikus kecskeméti táboraik valamelyikén. Mindegyik tábor 7 napos, egy évben 3 turnus elérhető a 2022. július 24. és augusztus 13. közötti időszakban. A gyerekek 17 téma közül választhatnak, amelyekből sok akkor is érthető, ha nem beszélnek magyarul: sporttábor, tánctábor, angoltábor, kuktatábor, drón- és robotikatábor egyaránt megtalálható a PT-s kínálatban. Továbbá a PT szervezői adományokat gyűjtenek központi irodájukban (1028 Budapest, Tárkony u. 76.) – aki szeretne hozzájárulni a táboroztatás költségeihez, vagy tárgyi felajánlást tenne (például pelenkát, tartós élelmiszert, ruhát adna), az info@peopleteam.hu e-mail-címen csatlakozhat a nemes célhoz.

A PEOPLE TEAM-en kívül a Mátrix Közhasznú Alapítvány bohócdoktorcsapata is csatlakozott a kezdeményezéshez. A közel húsz éve tevékenykedő bohócdoktorok meseolvasással, játékos pillanatokkal, jókedvre derítéssel segítenek, valamint a Szeretetcsoki programjuknak köszönhetően finom falatot is eljuttatnak minden résztvevőhöz. A bohócdoktorokat csokoládéfelajánlással, illetve az adó 1%-ával lehet támogatni. Fogjunk össze, hogy még többet segíthessünk!