„A játékok nem csupán öncélú, szórakoztató szabadidős tevékenységek, hanem olyan potenciális értékteremtő eszközök, amelyek az élet minden területét képesek átalakítani, hatékonnyá tenni, és nem utolsósorban a közérzetet és a hétköznapi hangulatot is jelentősen javíthatják.” Nem mi mondjuk, ez egy Fromann Richárd-idézet. A Covid-időszak és a digitális oktatásra átállás, a személyes kapcsolatok hiánya miatt kicsit mind elfeledkeztünk a játék fontosságáról, és meglehet, hogy gyermekünknek felnőttként kellett viselkednie (főleg, ha a családban kisebb gyerekek is vannak). De most itt a nyár és a lehetőség. A játék a gyerekek „foglalkozása”, a PEOPLE TEAM nyári táborai pedig segítenek visszatalálni ehhez a nemes feladathoz.

 

Ezért ez a csapat

A PEOPLE TEAM 30 év alatt 23 ezer gyereket táboroztatott a 7–17 éves korosztályból; idén 11 témacsomaggal és két tucatnál is több szekcióval várják az iskolai szünidőben játszani kívánó csemetéket. 2021-ben július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között elérhetők turnusai napközis (bejárós) és bentlakásos (ottalvós) változatban, Kecskeméten. A JÁTÉK + KALAND témacsomagot azoknak ajánljuk, akik szeretik a meséket, a furfangos feladványokat és a kalandot. Egyszóval mindenkinek.

Unalmas iskola helyett

A játékban többek között az a jó, hogy szórakoztatva tanít – ez egyben a PEOPLE TEAM-táborok célja: lehet, hogy nem a megfejtést mutatják meg, de rávezetnek a megoldásra, sőt nem egyetlen megoldást fogadnak el, ezáltal mindenkinek sikerélménye lesz. A kiscsoportos napközbeni foglalkozások alatt a gyerekek hasonló korosztályba tartozókkal lesznek együtt, új barátokat szereznek, miközben fejlesztik problémamegoldó készségüket, amit az iskolapadban ülve is kamatoztathatnak. A JÁTÉK + KALAND elnevezés három témát rejt: a logikatábort, amelyben többek között játékos fejtörőkkel és fineszes találmányokkal készülnek; a legótábort, amelyben mindenki megépítheti az álmaiban szereplő csillagközi járművet vagy hercegnői kastélyt; valamint a játéktábort, ahol szabadulószobával és hagyományosabb darabokkal egyaránt találkozhatnak a résztvevők.

Minden más

A PT-táborokban a reggeltől kora délutánig tartó elfoglaltságot a választott téma határozza meg – ha valaki legózna, majd kipróbálná a logikatábort, megteheti. Délutánonként szabad a program: lehet strandolni, versenyezni, sportolni vagy csillagokat vizsgálni. Ehhez teljes ellátás jár a hét minden napján: menü alapján van meleg étel, továbbá bőséges reggeli és uzsonna, korlátlan gyümölcs- és zöldségfogyasztás, büfé, ottalvóknak (mivel a tábor bentlakásos és napközis verzióban is elérhető) kétágyas kollégiumi szobai elhelyezés. Lehetőség van testvérkedvezmény igénybevételére és SZÉP-kártyás fizetésre. Kattintson ide a jelentkezéshez, és szerezzen jó nyári élményt gyermekének!