30 év tapasztalattal a hátunk mögött biztosak vagyunk abban, hogy neked is, mint minden gyereknek szükséged van egy kis kikapcsolódásra. Ugyanúgy, mint a felnőttek, te is szeretnél kiszakadni pár napra vagy hétre az otthoni mókuskerékből, és szülői kontroll nélkül önfeledten nyaralni.

Az alábbiakban szeretnénk néhány tanácsot adni, hogyan készítsd fel a családodat. Különösen, ha először leszel távol tőlük.

 

Ne hagyd, hogy helyetted döntsenek!

A tábor kiválasztásakor elsősorban azt nézd, hogy te mivel szeretnél foglalkozni. A felnőttek hajlamosak csak arra koncentrálni, hogy szerintük mi lesz neked hasznos a későbbi karriered szempontjából. Ha semmiképpen nem lehet őket meggyőzni, vállald be, próbáld ki! Még az is lehet, hogy bejön a téma. Ha nem, a táborvezetők segítenek abban, hogy akár a turnuson belül is témát válts. A szüleid szeretnek: ha látják, hogy jól érzed magad, nem fognak akadékoskodni.

Nézz körül!

Ha megvan a kiszemelt tábor, keress videókat és leírásokat. Nézzétek meg őket együtt!

Ha éhes vagy, eszel!

Nem minden anyuka egyforma. Sokan vannak, akik azt hiszik, hogy csemetéjük nélkülük életképtelen. Rémképük, hogy egy hétig nem fog semmit enni vagy inni, ha ők nem rakják elébe az ételt. A táborban van reggeli, ebéd, vacsora. Ha éhes vagy, szólsz és kapsz; mi a gond?

Győzd meg őket, hogy túléled!

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekét baleset éri. Ez bizony bárkivel előfordulhat. Azért vannak a tábori orvosok, hogy minden sérülést ellássanak. Aki betartja a tábor szabályait, nagy baj nem érheti.

Pakolj be egyedül!

Minden tábor leírásában vannak ajánlások, mit érdemes magaddal vinni. Gondold át, mit szoktatok becsomagolni a családi nyaraláshoz. Ha egyedül pakolsz, elkerülheted, hogy egy teljes gyógyszertárat, trópusi szúnyoghálókat és három napi hideg élelmet kelljen magaddal cipelned. Különösen ügyelj a nagymamákra, akik hajlamosak palacsintát meg csokis piskótát csempészni a bőröndbe, hogy aztán az egész ragacsos gombócként kerüljön elő. Ha ezt megelőzöd, marad hely a bőröndben a kedvenc plüssállatodnak, a sminkkészletednek vagy akár a teniszütődnek is. Ha mégis otthon marad a fogkefe, semmi gáz, a táborban kapsz újat.

Ígérd meg, hogy nem tűnsz el!

Ma már mindenkinek van mobiltelefonja. Hozzászoktunk ahhoz is, hogy bárki, bármely pillanatban elérhető. Beszéljetek meg egy időpontot minden napra, vagy minden másnapra, amikor bejelentkezel. Ha látják, hogy megbízható vagy, egy idő után nem fognak kétóránként hívogatni. Ha mégis, nyugodtan mondd meg nekik, hogy te most nyaralsz. Ha olyan gondod adódik, amelyről a szüleidnek is feltétlenül tudniuk kell, a táborvezetők legelőször őket fogják értesíteni. Emlékeztesd a szüleidet arra, milyen idegesek voltak, amikor a családi nyaralás alatt a főnökük folyton hívogatta őket.