Úgy tartja a mondás, hogy gyermekkorban könnyebb elsajátítani egy nyelvet, vagy legalábbis minél korábban kezdjük el megtanulni, annál jobb lesz a kiejtésünk. Azonban mi van akkor, ha nem pelenkában totyogva ismerkedtél meg az angollal, vagy legfeljebb annyi kötődésed volt hozzá, hogy – szüleid legnagyobb örömére – rongyosra hallgattad a Baby Shark című dalt? Meglehet, hogy ebből a kiindulópontból egy alap- vagy középfokú nyelvvizsga már elérhetetlen messzeségnek tűnik. Don’t worry, be happy, vagyis inkább ne aggódj, mert segítünk.

 

Sosem késő elkezdeni

Hasznos, nyelvtanulásra irányuló tippeket világhálószerte találsz. Ilyenek például a következők is: nézz eredeti nyelven, angol felirattal filmeket és sorozatokat, olvass kétnyelvű könyvet vagy újságot, telepíts egy nyelvtanuló appot telefonodra, vegyél különórákat, beszélgess idegen anyanyelvű emberekkel. Az utóbbi különösen nehéznek tűnt a karanténnal nehezített egy-másfél évben, de egyszer minden rossznak vége szakad: elérkezett az idő, hogy ismét emberek közé menj, ismerkedj, társalogj, és fejleszd nyelvtudásodat. Ehhez pedig a legjobb eszköz egy olyan angoltábor, amelyben nem lehet magyar izézéssel kiváltani a kérést, mivel az oktató nem beszél hunglishül. Pont ilyen a PEOPLE TEAM 7–17 éves korosztálynak szóló, kecskeméti nyári angoltábora is, amely 1991 óta töretlen népszerűségnek örvend.

Same in English?

A PEOPLE TEAM-ben nem a megúszásra mennek. A te érdeked, hogy megtanulj angolul, nem a tanárodé. Ahhoz, hogy felmérjék, hogyan állsz az egyik legnépszerűbb világnyelvvel, először is írni fogsz egy tesztet (nyugi, nem osztályoznak), amelynek az eredménye alapján kis-létszámú csoportba kerülsz. Ne tarts attól, hogy mekegők és haladók egy csoportszobába lesznek zárva, mivel a PT-ben ügyelnek az egyéni különbségekre. Az oktatók mind fiatalok, Magyarországon élő külföldiek, akik nem országunk nyelvén fognak veled kommunikálni. Ijedtség helyett gondolj csak bele, hogy mennyire hasznos ez! A kezdeti szinttől függetlenül egy hét leforgása alatt annyi tudás ragadhat rád, mint amennyi az iskolapadban ülve hónapok alatt. És ha hozzátesszük, hogy emellett jó buli a tábor, akkor már csak a szüleiden múlik, hogy jelentkezel-e.

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere

Amellett, hogy már egyszeri PT-tábor-lakóként sem fogsz megrettenni a nyelvvizsga-szituációtól, új barátságokra teszel szert. A PEOPLE TEAM táboraiban az ország minden pontjából megfordulnak gyerekek, ráadásul külföldi szülők csemetéi is szoktak érkezni, hiszen a PT idén 11 témát és mintegy 30 szekciót kínál a gyerekeknek, akik mindig megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő programokat. Erre 2021-ben három turnusban, július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. között nyílik alkalmuk, illetve alkalmad. Kattints ide, és nézd meg, mire lehet még számítani az ottalvós (bentlakásos) és napközis (bejárós) változatban is elérhető fesztiváltáborok során. Már csak egy kérdésünk maradt: tesód jön?