Irodalom és nyár: Soma a PEOPLE TEAM kecskeméti élő irodalom és kreatív írás táborában töltötte előző nyarainak egy részét. Milyen élményeket szerzett az egyhetes turnusok alatt? Most kiderül.

 

„Kétszer látogattam el a PT-be, a másodiknál már ismertem egy csomó embert, és emiatt jobban tetszett. A kedvencem az irodalmi szekció, arra jelentkeztem. A legviccesebb élményem ahhoz köthető, amikor beleéléssel olvastuk a fanficeket Wattpadról. A délelőtti irodalomórák hasznosak voltak, többek között fogalmazni, különféle műfajokról, szinonimákról tanultam. Ezeket az ismereteket akkor is hasznosíthatom, ha felvételin vagy vizsgára esszét kell írnom. A végén oklevelet is kaptam.

Szerintem úgy jó a PT-s tábor, ahogy van. A kollégiumi szoba kellemes, az ágy kényelmes volt, bár az általam megszokott 10-12 órához képest kevésnek bizonyult az alvás. Az épületek és a környezet szuper. A meleg ételek közül leginkább a pizzát szerettem, bár a tészták is jók voltak. A reggelik pedig fenomenálisak!

Szerencsére nem féltettek a szüleim, és a végén meg is kérdezték, hogy nem akartam volna-e maradni még egy hetet. Őszintén? Bármikor! Nem jártam még a PT-nél jobb táborban. Megható volt olyan barátokkal találkozni, akiket már egy éve nem láttam. A PT óta sokkal többet beszélgetek emberekkel, mint korábban. Természetesen szívesen elmennék 2022-ben is.”

A kecskeméti gyerektáborokat szervező PEOPLE TEAM honlapján az adó-visszatérítés átutalásának határidejéig, február 15-én indul a jelentkezés. 2022-ben 17 témával készülnek a 7–17 éves gyerekeknek – ezek egyike az írótábor.